понедельник, 24 сентября 2007 г.

Evlilik


P.S.SaLamlar! Movzu verilmishdi mene..yazdim,beyendiler :)

qerara geldim ki,bura da yerleshdirim..

Mence hamimizin problemidir ..Birge helL edek .

bu gun meni dusunduren yeni bir movzu tapdim :


Evlilik..

ne qeder arzu qursanda,karyeraya can atsanda eger sen Azerbaycanda yasayirsansa ve azeri qani sende axirsa hemishe aile haqda dusunmeye vaxtin olacaq.

Dusunuremki gozel aileye sahib olmaq ele xoshbextliyin ozudur.Xoshbext olmaq ucun ise heyatda seninle bir addimlamaq isteyeni,seni xoshbext ede bilecek biriyle qarsilashmalisan.

qarshilashmaq deyende haminin aglina bir soz gelir-Qismet! Dogrudur qismetden artiq yemek olmur,ama

Unutmayaqki qismeti de biz ozumuz secirik.Min insan icinde mehz ONU -bext ulduzunu- secmek indiki dovrde nece de cetindir...

Qizlar oglanlardan oglanlar da qizlardan gileylenir.bir soz deyecem belke coxlari menim bu fikrimle razilashmayacaq ,fikrimce pis qiz yoxdur..Onu pis yola salan var.Hec bir qiz teneli omur surmek istemez.

qizlarin pis yola dushmesine gunahkar birbasha oglanlardir!!! Nisbetde qizlar cox sadelov ve tez inanan olurlar.bundan istifade edenleri ise hec de maraqlandirmir onlarin gelecek heyati.pis ad verib,salirlar onu da qara siyahiya.bir sehv butun qizin heyatini mehv edir.teessufki bunu oglanlar bashqa cur basha salir: Agli olardi,agilli terpenerdi.

Hmm,demek bele cixirki qizin sevmeyi gunahdir.Sevgisi ugrunda etdikdikleri de onu cemiyyet icinde hecne edir,ona teneyle yanasirlar.

ona gore yoxki o sevir..ona goreki o sevdiyinin sevgisini qazanmaq isteyir...Bu ise qiraqdan seyr edenler ucun shit gorunur.Elediki var!

Indiki dovrde sevgiden ne qeder uzaq dursan bir o qeder yaxshidir.

Ona gore de hal hazirdaki evlilikler ana-ata alveri kimidir.Oglana her sey olar,miniyle gezir birini alir.Aldigi da ana ata meslehet goren hokmen ev qizi olmalidir.goren dusunurmuki o gezdiyi muddetde nece qizi bedbext edir,nece qizin geleceyine pel vurur.Xeyr,dusunmur .bu ona hec maraqli da deyil!

meni ise narahat edir...bax belece yalan sozleriyle ,vedleriyle qizin qelbine girir,vaxtini maraqli kecirir,muqabilinde ona "yaxshi statuslu" ad verib,uzaqlashir .novbeti macera axtarir. problem ondadirki onlar ne bir ne de ikidir,qizlar bir bir siradan cixir.neticede evlenmeyede qiz qalmir..sonra qizlarin korlandigindan danisirlar.bunlari eden kimlerdiki ,siz deyilsinizmi?!


Gelin indi oglan terefden yanashaq...

Etiraf edekki indiki ekser qizlarin agli yoxdur..

onlari bahali mashinla,pulla elde etmek cox asandir..bir iki inandirici soz ...ve qiz senin ovcundadir.

ne qeder de aci heqiqetdir.Dogrudan da beledir.Oglan da dusunurki eger qiz oz reputasiyasini dusunmurse men niye dusunmeliyemki?!

dogrudur,ozune hormet qoymayana hec kim hormet qoymur.

dovrumuzde,qizin diqqetini cekmek ucun imkanli oldun yeter.

vay,imkansizlarin halina..

hec adam yerine de qoyulmur..

hami pullu yer axtarir..

bes yaxshi varli varlini aldi?

kasib kime qaldi?

bilirsinizmi,cox varli aileler gormushem, imkanli tanishlarim da var..ekseriyyet gorduklerim de yalniz puldur onde geden ..heyatlarinin menasi yalniz bahali mashin ,bahali geyim ve fusunkar evlerdir..hansiki o evde xoshbextlik deyilen mefhumdan hecne yoxdur.esas xoshbext gorunmek deyil,shert xoshbext olmaqdir.

Bele olmasina sebeb birdir.bir gozki her seyi gorur ve catacaq ne meqsedi ne de principi yoxdursa ,o heyatin maragi da itir.

bashqa bir shey..

deyirler sevgi gozellik tanimir,sevdimse menim ucun gozeldir..

bele baxiram sevgi gozellik taniyir,teessufki gozel qizlarin agli yoxdur..oz gozelliklerini duzgun istifade etmedikleri ucun cox vaxt tek omur edirler..hec kim onlari almaqda curetlenmir.

siz bir ferqe baxin...kishi qadini secende en gozelini secir,qadin secende ise gozelliye baxmir..eslinde gozel qadinlar ve gozel kishiler ozlerini daha cox sevirler verdikleri sevgi de onun yarisi olur.sevende cirkini secmek lazimdir ki ozunu sevmeye sevgisi olmasin ,yalniz sevgisi senin olsun :)

elbetteki bu bir zarafatdir.esl sevgi olan yerde gozellik onem kesb etmir..zahiri bir az cekici olsun,daxili de o cekiciliyi qoruyub saxlasa ...sevginin onun yaninda qalmasina komek edir :)

gozel tandemin (cutluyun yaranmasi ucun) ruh birliyi lazimdir...Ikinci men deyilen anlayish var..hami oz tayini tapanda ,problem de az olur.

gelin indi ferqlere baxaq :

kisiler evlenende gelecekdeki qiz haqqinda her seyi oyrendikden sonra onunla aile qurmagi dusunurler,qadinlar kisi haqda bir az derine geden kimi ondan ayrilirlar :) ..ona gore de cox derine getmirler..:)

kisilere maraqlidir qizin terbiyesi,medeniyyeti,aile veziyyeti..

kisilere esasdir qizin exlaqi,zati koku..

bu dovrde ise qizlarin aile qurmagi daha asanlashib qiza maraqli deyil..Oglanin anasi atasi,xasiyyeti,reputasiyasi ..arayib axtarmir kimle danishib kimle gorusub..

demekki nisbetde qizlar ucun evlilik ele de cetin mesele deyil..

yeterki senin teleblerivi odesin,evi,ishi olsun.

Ele problem de evlillikden sonra bashlayir..bashlayirsan insani tanimaga neticede aydin olurki bu hec de sen dusunduyun deyil ..xasiyyetlerin tutmamasi soz-sohbetler yaradir.

Sozumun cani odurki ciddiyete girmemishden evvel min olcub bir bicmek lazimdir.

Evlilik eylence deyil.oyuncaq da deyilki,bezennen sonra tullayasan.

Qeliz meseledi.

Dusunurem sevmek iki gozun bir birine baxmasi deyildir,iki gozun eyni yere baxmasidir..

Gozellikden 40gune bezmek olar,gozel xasiyyetden ise 40 ile de bezmek olmur.eks cinsde zahiri gozellik deyil,ruhun gozelliyini axtarin..

Sevdiklerinize deyer verin..

Sevin-sevilin..bu maraqsiz heyata reng qatan yegane nese varsa o da sevgidir..

Haminiza temennasiz sevgi dileyirem.

Shaddiqlarda goruwek :)))


Комментарии: 10:

Blogger Asif Aydin сказал(а)...

eger men hansisa qizla tanish olsam, o cox kriteriyalara cavab vermeli olacaq. (bu menim shexsi fikrimdir). O meni "men"em deye sevmezse, men lap onu delicessine sevsem bele, eminem ki, o "sevgi"nin axiri yaxshi qurtarmaz. Meni hec vaxt dushundurmuyub qiz pullu olsun. eksine dushunmushem kasib bir qiz cixsin qarshima. Onu ancaq sevgi duhsundurmeli. O menim daxili dunyami sevmeli. (tanishlar var, fexr edir, qiz mene kontur gonderir. kul o qizin bashina da, o oglanlara da meslehetim, adam ozunu bu qeder alcaltmaz)! mes: bir dostum var: bir aydir qiz taniyir. getdi 50 manata ona hediyye aldi. demeli o qizda eminlik yaratdi. O qiz ne vaxtsa bu oglani itirmek qorxusu var idise, belke de indi arxayincasina istediyi bele edecek. dushunecek neynesem de, o meni sevir de. mense hec hediyye almaram. deyerem pulum yox. (amma ala bilerem. ozum almiram). mene esas qarhsi etrefin jestleri, mimikalari maraqlandirar hemin an. dogurdanmi o tekce emni dushunur? yoxsa o sadece bashqa sheyler gudur?

26 февраля 2008 г. в 12:33  
Blogger Asif Aydin сказал(а)...

Этот комментарий был удален автором.

26 февраля 2008 г. в 12:38  
Blogger Asif Aydin сказал(а)...

oglanlara misal. qiz deyir get mene saqqiz al gel. oglan gedir bir dirol alir. gelir birini cixardir verir qiza, qalani qoyur cibine. bu da oglanin panyatkasizligi. ( isteyirsen yarisni dishle, qalani ver ona!)o qizin yerinde olsaydim seherisi onunla qurtaradim.

26 февраля 2008 г. в 12:41  
Blogger Asif Aydin сказал(а)...

Omur boyu bir qiz axtarishinda olmusham. Leyli, Mecnun sevgisi. eminem cixacaq qarshima. cunki butun arzular yerine yetir. sadece her sheyin zamani...

26 февраля 2008 г. в 12:43  
Blogger Asif Aydin сказал(а)...

kicik bir oglan psixlojisi. ( mushahidelerime gore)... Qiza baxirsan, ozunu itirir. demeli ona yaxinlashsan, 100 faiz sene dabro verecek. gorursen ki, biri iki deq den bir sacini tumarliyir. (qeyri-shertsi. demeli o nece deyerler, oglan axtarishinda. alishib yanir ki, onun da bir sevgilisi osun). sevgililer. amma qiz bashqa bir yarashiqli oglan kecen kimi ona baxir. o qizin axiri yoxdur. demeli onuncun hec bir ferqi yoxdur. lijbi oglan olsun.
deye bielrem ki, 17-20 yash arasi hami sevivmek isteyir. amma 20 yashdan sonra ence deyerler agilli sevir. belke de sevmir. (qizlari nezerde tuturam) ancaq evlenmeyi fikirleshirler. 23 yashi kecde haaa. bax onda qizlarcun uje ferq eemir. meymundan ferqli olsun, lijbi evde qalmasin. :)

26 февраля 2008 г. в 12:48  
Blogger Asif Aydin сказал(а)...

zennimce cox az tesaduf olunar ki, oglan qiz bir brini sevib ere getsin. ekser hallarda valideynlerinin isteyi ike gedirler. bu ise gelecekse hemin iki cutluyun bedbexliyi ile neticelenir. bu haqda oz shexsi fikrim. Men hemishe demishe, deyecem de. mene hec kim qiz sece bilmez. (valideynlerimi nezerde tuturam). oz secimim. cunki bu menim heyatim. oz xoshbextliyim. belke de valideynler secmekle dushunur ki, ovladim xoshbext olacaq. amma aileler sadece ozlerini dushunur. onlara ovladlari demeli maraqli deyil. onlar ozlerini bununla xoshbext hiss edirler. muveqqeti. cunki qiz ya oglan bir birni tanimadan bir ayin icinde hem nishanlanir, hem de evlenir. bes onlarin daxili dunyasi? onlar bir birini tamamlaya bileceklermi? cox vaxt YOX. buna gore de dava qirgin. bir iki ilden sonra qiz da gelir atasinin evinde oturur. hemozu bedbext olur, hem de ortada ushaq olsa o da yetim qalacaq. bununla da valideynler duhsunur ki, xoshbext olacaq. daha bilmireler ki, o 10-15 il yashayib gedecek bu dunayadan. (hami olur. bu tebietin qanunu). amma ovladini hele qabagda en azindan (yeqin ki) 50-60 il gozleyir. ve ovladi oz elleri ile bedbext edir.

1 марта 2008 г. в 11:12  
Blogger Asif Aydin сказал(а)...

indi cox vaxt qizlari nece deeyrler valideynler satir. ar olsun! hec hansi bir oglan gelib qizin qapisini doyse (hansi ki, artiq evlenmeyin vaxtidir, dushunur) qizin valideynleri gorse ki, oglanin evi var, eshiyi var, fsyooo. qizin hec fikrini de almadan qizi bir ik aydan verecekler ona. (Amma indiki dovrde qizalrin ekseriyyeti de beledir. o deq razilashirlar. qorxurlar evde qalarlar, alan olmaz. ya da kimese ozunu gostere isteyir. yeni men senden tez ere getdim).

bir terefden de qohumluq. zehlem gedir ohum qohumla aile quranda. ay agilsizlar. sizin bu var dovlet hec kime lazim deyil. valideynleri deyir qohum al, var dovlet bashqasina qalmasin. ya da dushunurler ki, ev qizi tapanmir. guya o qohum qizi taniyir da. ayda ilde bir defe gorur. belke de o tanidagi, sevdiyi qiz, o qohum qizdan min defe qeyretlidir.

sadece bedbextciliyimiz ordadir ki, valideynlerin cox kohne fikirli olsa da, indiki genclerimiz, qiz, ya oglan (cox faizi) esl sevgi ile evlenmirler. bunun da axiri ailenin dagilmasina getirib cixarir. ona gore gunden gune boshananlarin sayi artir.


Bir de. Ay oglanlar. Pis qiz yoxdur. Sadece pis kishi var. Kishi var, pis qadini bele en yaxhsi, qeyretli qadina cevirir, kishi var, en qeyretli adini bele o gune salir ki, axir da o ele yola dushur ki, .... neyseee...


az da olsa basha sala bildim yeqin fikrimi.

1 марта 2008 г. в 11:20  
Blogger Asif Aydin сказал(а)...

eeeeeeeeee. bu orfografik sehvlerim... :(((( bagishlayin.. cox-cox uzr isteyirem.

1 марта 2008 г. в 11:23  
Blogger unrecognizable сказал(а)...

Salamin eleykim yazilanlari oxudum maraqli sohbetler var ama cox tema var ki burda seninle qeyri raziyam seninle bu temalarda sonuna qeder daniwaram haqsiz oldugunu yalniw duwencelerde oldugunu ve kifayet qedere melumatlandirilmamisan. bele yazdiqlarini oxudum gorunur heveskarsan seni yaxwi bawa duwurem ama cox derine gedirsen men de arad olur ama ozun oz heyatini deyiwdir yoxsa bele ne ise elde etmeyeceksen her wey bir qiraga ozun oz heyatinin yaxwi anlarini duya bilmezsen

2 мая 2008 г. в 11:44  
Blogger unrecognizable сказал(а)...

asif aydin sen de ki kimsen bilmirem ama qutarda bu nedi ee get ozune iw tap daa bow bow ne qeder yazirsan ee sen kiwi oldaa bu nedi ee sen bura nese yazmsan yaxwidi

2 мая 2008 г. в 11:47  

Отправить комментарий

Подпишитесь на каналы Комментарии к сообщению [Atom]

<< Главная страница