вторник, 3 июля 2007 г.

Nedir Xoshbextlik?



butun insanlar..xoshbext olmaga calisir,butun yollarimiz ona dogrudur..


plan qura-qura gedirik..mektebi qurtarim,universitete daxil olum daha cox nailliyyet elde edecem.universitete giririk fikirlesirikki universiteti bitirim yaxshi ish tapmaqla veziyyetimi daha yaxshi eliyecem..


ish tapiriq..yene nese catmir,yox men tam xoshbextlik isteyirem menim her sheyim olmalidir..


men yaxshi mashin ,cox debdebli ev almaliyam..aliriq...yox,nese catmir..demek arzudan-arzu dogur,sen helede xosbextlik axtarisindasan...


belke ele xoshbextlik aile qurduqdan sonra olur?


onda sevek sevilek .aile quraq...qururuq..yox,bu hele de men deyen deyil.belke ,ovladlarimiz olsa onda her shey deyisecek..usaqlarin olur...gozleyirsen onlar boyusun,bashlayirsan onun heyatiyla yasamaga..narahat olmaga,bir sozle axtardigin xoshbextliye bir turlu yetise bilmirsen...


derk etmirsen ki,zaman senin nazinla oynamir. o gedir,o gozlemir...senin ise heyatin dadini cixara bileceyin illerin heder gedir..


calish her gununu sene qefleten verilmish bir qiymetli hediyye kimi qebul ele...bu gunle yasha..xoshbextliyi her gununde axtar.


ebedi xoshbextlik anlayisi olmur...o cox ani olur.onu tuta bildinse gunde bir nece defe xoshbext olmaq olar,tuta bilmedinse heyatin ele gozleye gozleye,axtara-axtara itecek...


her gununu menali elemeye calish,vara dovlete aldanma,onlarin arxasinca qachma...sene yaxin,seni basha dusen ,etrafinda ozunu rahat hiss ede bileceyin insanlar varsa demek sen ele xoshbext bendesen!


bundan behrelenmek lazimdir..


darixirsansa get tap..


sevirsense get soyle.


kusmusense barish..


qelb qirmisansa ehv dile..


bir az teles...gec qalma...bunlarin hamisini catdirmaq ucun heyat cox qisadir...


xoshbextlik ani olursa ,onu tez-tez yasatmaliyiq!


Комментарии: 1:

Blogger Asif Aydin сказал(а)...

Afet, onda men bedbextem demeli. amma ozumu oz hereketlerimle xoshbext hiss edirdim. COxsu meni qebul etmir. hereketlerimi (deyir sen bu esrin adami deyilsen), fikirlerimi(harda gig gic sheyler var snein aglina gelir). cox sixiliram. insanlarin meni anlamamigndan sixiliram. cox az adam meni derk edir. onlarla unsiyyet asan olur. amma ekseriyyeti ile yox. buna gore susuram. cox vaxt danishmiram. artiq yola verirem elelerini. mubahise etmirem. bu uzgunluyumle ozumu cox xoshbext hiss edirem. bu bedbextliyimle ozumu cox xoshbext hiss edirem. cunki bu menem. beleyem. qoy bele de qalim. aglamaq isteyirem. honkur honkur aglamaq. delicesine aglamaq. amma yox. kishiye aglamaq yarashmaz. olmaz. her sheyi icime saliram. saxliyiram orda. geceler daxilimdeki menimle bolushurem butun bu etirazlari. gozlerim yasharir. boguluram qeherden. agalam. amma yox. birden otagima giren olar. meni gozu yashli gorer. yox. hec vaxt. olmaz. Men aglamamaliyam. aglasam da, menden bashqa bunu hec kes gormeli deyil. amma yene de men xoshbextem. bele olduguma gore xoshbextem.

1 марта 2008 г. в 12:15  

Отправить комментарий

Подпишитесь на каналы Комментарии к сообщению [Atom]

<< Главная страница